2011

AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Türkiye çapında 54 üniversitenin katılımıyla iletişim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması” nın Üniversitemiz içindeki koordinasyon çalışmaları AKVAM tarafından sürdürülecektir.

 

  1. AB Konferansı “Hayatimiz Alaturka Standardimiz Avrupa – Türkiye-AB İlişkileri Nereye Gidiyor?”

Basın Duyurusu

  1. AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması Workshop Çalışması
AKVAM Workshop Çalışması düzenliyor

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) tarafından, “Yaratıcılık Atölyesi” ni konu alan bir WORKSHOP ÇALIŞMASI düzenleniyor.

“AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması” na ilgi duyan öğrencilerin davet edildiği çalışma, 21 Şubat’ta Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Tasarım Atölyesi’nde gerçekleştirilecek.

Yrd. Doç. Dr. Zehra Yiğit ve Araştırma Görevlisi Dr. Fuat Akdenizli himayelerinde yapılacak olan Workshop Çalışması, saat 15. 30’da başlayacak.

Bu çalışmanın “AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması” projesinin bir ayağını oluşturduğuna dikkat çeken AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen, Workshop Çalışmasının öğrencilerin yaratıcılıklarını sanata dökmeleri bakımından önemli olduğunu söyledi. Esen, gönüllü öğrencilere çağrısını yineleyerek, bu çalışmalarında şimdiden başarı diledi.

El İlanı

AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması’nda Sona Gelindi

GİTTİLER, GÖRDÜLER, ÖĞRENDİLER

Akdeniz Üniversitesi Genç İletişimcileri Brüksel’de Konuk Edildi

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından düzenlenen, AB Yolunda Genç İletişimciler yarışmasında ödül kazanan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri ve AKVAM Proje Sorumlusu 24-26 Eylül tarihlerinde Bakanlık tarafından Brüksel’de ağırlandılar.

AB Bakanlığı tarafından genç iletişimcileri Avrupa Birliği sürecine dâhil etmek amacıyla “AB Yolunda Genç İletişimciler” adıyla bir yarışma düzenlendi. Kasım 2011 tarihinde İstanbul’da düzenlenen toplantı ile yarışmaya ilişkin süreç başladı.Toplantıya Akdeniz Üniversitesi adına görevlendirilen AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol ESEN katıldı. Türkiye çapında 45 üniversitenin katıldığı yarışmada genç iletişimciler şu kategorilerde yarıştı;

1. TV

2. Radyo

3. Basın ve Açık Hava Reklamı

4. İnternet ve Sosyal Medya Uygulamaları

Üniversitemiz birimlerinin açılan yarışmaya başarıyla katılımını sağlamak üzere AKVAM, yarışmaya hazırlık çalışmalarının koordinatörlüğünü üstlendi. Bu çerçevede yarışmaya eser gönderebilecek olan İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Serik Meslek Yüksekokulu’ndan temsilciler belirlendi ve yarışmaya katılabilecek öğrencilerin birimleri tarafından bilgilendirilmeleri sağlandı.

Özellikle yarışmaya ilgi duyan öğrencilere yönelik olmak üzere Aralık 2011’de AKVAM tarafından “Hayatımız Alaturka Standardımız Avrupa – Türkiye-AB İlişkileri Nereye Gidiyor?” konulu bir AB konferansı düzenlendi. Konferansta yarışmaya ilgi duyan öğrenciler Türkiye-AB ilişkilerindeki son durum üzerine bilgilendirildi ve yarışma ile ilgili soruları yanıtlandı.

Ayrıca Şubat 2012 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Birim temas kişileri tarafından yaratıcılık atölye çalışması düzenlendi.

Mart 2012’de ise Üniversitemizi yarışmada temsil edecek eserlerin seçilmesi amacıyla, yarışamaya eser gönderen birimlerin ve Akvam’ın önerdiği öğretim elemanlarından oluşan jüri toplandı. Her 4 kategoriden 3’er eser olmak üzere toplamda 12 eser AB Bakanlığına gönderilmek üzere belirlendi ve her kategoride yarışan eserler arasından birinciler tespit edildi.

Avrupa Günü çerçevesinde, 8 Mayıs 2012 tarihinde İletişim Fakültesi ile işbirliği içinde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin de katılımıyla ödül töreni düzenlendi. Törende birinciliğe layık görülen eser sahiplerine Başarı Belgesi, katılan diğer eserlerin sahiplerine de Katılım Belgesi verildi.

Haziran 2012’de AB Bakanlığı tarafından sonuçlar açıklandı. Üniversitemiz İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğrencilerinden Ayşe Keyik, Gülfem Kurt, Hakan Çakmak ve İsa Işık tarafından hazırlanan “Neither Harmonies Nor Unified Without Turkey” adlı eser Tv dalında ikincilik ödülüne layık görüldü. Öğrenciler 3 günlük Brüksel Gezisi ile ödüllendirildi. Söz konusu geziye ödül kazanan öğrenciler ve yarışma sürecini başından itibaren koordine eden AKVAM proje sorumlusu Meral Aksu katıldı.

AB Bakanlığı tarafından organize edilen gezide ödül kazanan tüm öğrencilerle birlikte ziyaretler gerçekleştirildi. Önce Avrupa Parlamentosu ziyaret edildi burada İletişim Dairesi Birim Sorumlusu tarafından Avrupa Parlamentosu iletişim çalışmalarına ilişkin olarak yapılan sunum izlendi. Daha sonra AB Nezdinde Daimi Büyükelçilik ziyaret edildi burada Sayın Büyükelçi Selim Yenel tarafından öğrenciler kabul edildi.

Ödül kazanan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri eserlerini Sayın Büyükelçi’ye takdim ettiler ve Büyükelçinin de beğenisini kazandılar. Ayrıca Büyükelçi Yenel Üyelik sürecinde “Türkiye’nin en büyük sorununun içeride ve dışarıda tanıtım sorunu” olduğunu belirtip ve “gençlerin katkılarıyla iletişim ve tanıtım konusunda önemli gelişme” kaydedeceklerini söyledi. Son olarak Brüksel Yunus Emre Kültür Merkezi ziyaret edildi ve Dünya çapında yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler alınmış ve Türkiye’den 83 üniversite ile işbirliği protokolü imzaladıkları ve yapılacak ortak çalışmalara hazır oldukları öğrenildi. Ardından Türkiye’ye dönüldü.

AB Bakanlığı tarafından Kasım 2012’de düzenlenecek ödül töreni ile yarışma süreci sonlandırılacaktır.

Yarışmaya başından itibaren destek veren Avrupa Birliği Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Erol ESEN önümüzdeki yıl 10. kuruluş yıldönümünü kutlama hazırlıkları içinde olan AKVAM’ın gelecekte de bu çalışmaları destekleyeceklerini söylemiştir.

AKVAM AB Hibeleri ve Proje Yazımı Eğitimleri

Akdeniz Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM ) , Antalya Valiliği AB Projeleri Koordinasyon Merkezi (CEUPA) ortaklığında “Avrupa Birliği Hibeleri ve Proje Yazım Eğitimleri” düzenlenmektedir.

Basın Bülteni

Afiş

AKVAM’dan Film Göstersi ve Söyleşi: GOOD BYE LENIN

afiş.jpg

2011 Avrupa Günü

Program

Berlin’de Türkiye Günleri

Akdeniz Üniversitesi Berlin’de Ebru Yaptırdı

Berlin Yüksek Okulu’ndaki “Türkiye Günleri” Başarıyla Tamamlandı

Antalya, 21 Ekim 2011 – Berlin’de 13-14 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Günleri başarıyla sonuçlandı. Akdeniz Üniversitesi ve Berlin Alice Salomon Yüksek Okulu (ASH) işbirliği ile düzenlenen program, 13 Ekim saat 10.00’da Ebru Sergisinin açılışıyla başladı. Alice Salomon Yüksek Okulu Rektörü Prof. Dr. Theda Borde, Berlin Hellersdorf İlçesi Belediye Başkanı Dagmar Pohle ve AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen’in hazır bulunduğu açılışın yapıldığı sergi, Akdeniz Üniversitesi öğretim elemanlarının ebru eserlerinden oluşuyor. Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Dağlı, Okutm. Nurhan Karataş, Öğr. Gör. M. Ali Eroğlu ve Serik Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Mine Aydoğan’ın 30’un üzerinde eserlerinin bulunduğu sergi, 30 Ekim 2011 tarihine kadar Berlin ASH’nın duvarlarını süsleyecek.

Berlinli Yüksek Okul’un uzun yıllardır birlikte çalıştığı Hacettepe Üniversitesi’nin de katıldığı iki günlük program çerçevesinde öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye ile ilgili çeşitli konularda bilgilendirildi. Hacettepe ve Akdeniz Üniversitesi’nin çalışmaları ile ilgili yapılan kısa bir tanıtımdan sonra “Türkiye’de Sosyal Hizmet” konusu tartışıldı. Oturum Başkanlığını AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen’in yaptığı toplantıya Akdeniz Üniversitesi Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Gülmez ve Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim elemanı Dr. Tarık Tuncay katıldı. Türkiye’de sosyal hizmet uygulamaları ve öğrenimi konularına değinilen konferansta çeşitli üniversitelerde olmak üzere toplam 14 Sosyal Hizmet Bölümü’nün bulunduğu tespit edildi. Geleceğin meslekleri arasında olacağı belirtilen sosyal hizmet alanında Alman ve Türk kökenli katılımcı öğrenciler bu konuda öğrenim görmek ve staj yapmak üzere Türkiye’ye gelmeleri önerildi. Akdeniz Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü ile Berlin Alice Salomon Yüksek Okulu arasında imzalanan Erasmus Anlaşmasının bunun için önemli bir fırsat oluğu dile getirildi. Ayrıca her iki üniversite arasındaki işbirliğini geliştirmek üzere Ayşe Sak Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Gülmez, ASH Rektörü Prof. Dr. Theda Borde’yi Antalya’ya davet etti.

Programın ilk günü, uzun yıllardır Almanya’da yaşayan ve bugüne kadar birçok edebiyat ödülüne layık görülen Türkiyeli yazar Emine Sevgi Özdamar’ın son romanından yaptığı okuma ile tamamlandı. Kendisine, Akdeniz Üniversitelilerin yakından tanıdığı ve Antalya üzerine yaptığı bestesi ile de bilinen Antalyalı Piyanist Fritz Kaas piyanosuyla eşlik etti.

Türkiye’de sosyal hizmet alanında öğrenim ve staj olanaklarının konuşulduğu ikinci günün finali, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Dağlı’nın sunduğu ve Türk sanatı olarak da bilinen ebru çalıştayı ile son buldu. Berlinli katılımcılarla “su üzerinde resim yapan” Dağlı’ya, Yüksek Okul’un Türk kökenli öğrencileri de yardım etti. Birçok katılımcının kendi ebru eserini yaptığı etkinlik, büyük ilgi gördü.

AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen kapanış konuşmasında Programın çok başarılı geçtiğini söyledi. Akdeniz Üniversitelilerin bu ziyaretiyle her iki üniversite arasında yeni iş biriliği olanaklarının doğduğunu dile getirdi. Doç. Dr. Esen, ev sahibi Alice Salomon Yüksek Okulu’nun isteği üzerine “Berlin’de Türkiye Günleri” programlarının gelecekte de devam edeceğini belirtti.

Basın Duyurusu

AKVAM Uluslararası Fotoğraf Yarışması ve Sergisi

Uluslararası Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Afiş

Akdeniz Üniversitesi Dünya Barışı ve İnsani Güvenliğe Destek Veriyor

İİB Fakültesi ve AKVAM Uluslar arası bir Çalışmaya Ortak Oldu

BASIN BİLDİRİSİ

Antalya, 18 Şubat 2011 – Akdeniz Üniversitesi ve İngiltere’den Coventry Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “İnsani Güvenlik – Yeni Sorunlar Yeni Açılımlar” konulu uluslar arası Konferans Serisin akademik takvimi başladı. Akdeniz Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (İİBF) öncülüğünde oluşturulan ortaklıkla her yıl düzenlenmesi planlanan Konferansın Türkiyeli diğer partnerleri Kadir Has Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi.

17 Şubat 2011’de Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe başta olmak üzere, İİB Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy ve AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen ile görüşen Coventry Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alan Hunter, Antalya’dan ayrılırken sonuçlardan memnun kaldığını belirtti. Coventry Üniversitesi’nin uluslar arası konferans serisinden sorumlu akademik birimi Barış ve Uzlaştırma Çalışmaları Merkezi (CPRS) Müdürü Prof. Hunter, ilk konferansın 27-28 Ekim 2011 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirileceğini söyledi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile 30 dakika süren görüşmesinde 2012 yılı konferansının Antalya’da yapılacağını bildiren Prof. Hunter, işbirliğinin konferansla sınırlı kalmaması dileklerini iletti. Misafir araştırmacı, Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri ve lisans üstü öğrencilerinin İngiliz Merkez’in (CPRS) sunduğu araştırma burslarından da yararlanmalarını umduğunu dile getirdi.

Akdeniz Üniversitesi’nin İİB Fakültesi ve diğer akademik birimlerinden de araştırmacıların görev aldığı Konferans ekibinin uluslar arası niteliğine işaret eden AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen, bu işbirliği ile Üniversitemizin İngiltereli Üniversitelerle yürütülen ortak çalışmaların daha da geliştirileceğini dile getirdi. Doç. Dr. Esen ayrıca, planlanan konferans serisiyle Akdeniz Üniversitesi’nin, İkinci Dünya Savaşı’nda yerle bir edilen küçük bir Orta İngiltere kenti olan Coventry’nin misyon edindiği dünya barışı ve insani güvenliğinin korunmasına verdiği katkının da altını çizdi.

Coventry Üniversitesi’nin web sitesinde Türkçe ve İngilizce yayınlanan konferans bilgilerine wwwm.coventry.ac.uk/researchnet/CPRS/turkey/Pages/CPRSTurkey.aspx adresinden ulaşılabilir. İİB Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aksoy, Hakem Kurulu’nda görev alan öğretim üyeleri dahil, üniversitemiz akademisyenlerinden konferansa bildiri sunarak katkı vermelerini beklediğini dile getirdi. Konferansla ilgili her türlü bilgi ve teknik destek için çalışmaları Akdeniz Üniversitesi adına takip eden Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve AKVAM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Necla Öztürk’ten alınabilir.

CPRS Turkiye- Istanbul Konferansı Afişi

Çok kültürlü Sosyal Hizmet Programı Hazırlık Çalışmaları

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde,  AKVAM ve SKS işbirliğiyle çok kültürlü sosyal yaşam ortamlarında çocuk, ergen ve yaşlılara yönelik sosyal hizmetler alanında özel ve devlet kuruluşlarının, bu alanda duyduğu yetişmiş insan gücü ihtiyacını vereceği eğitim öğretim aracılığı ile karşılamak üzere  Çok Kültürlü Sosyal Hizmet Programı açılmıştır.  Çok Kültürlü Sosyal Hizmet Programı, çok kültürlü ortamlarda çalışacak meslek elemanı yetiştirrmesi açısından Türkiye’de açılmış ilk önlisans programıdır. Programın süresi 1 yıl Almanca hazırlık ve 2 yıl örgün öğretim olmak üzere  3 yıldır. Çok Kültürlü Sosyal Hizmetler Programı öğrencilerine Almanya’da ya da Almanca konuşulan diğer ülkelerde AB kaynaklarının kullanılarak staj olanakları sağlanması  Programın geliştirilmesi öngörülmektedir. Resmi olarak açılan programa öğrenci alınabilmesi için gereken hazırlık çalışmaları sürmektedir.

Kamu Yönetimi ve Avrupa Entegrasyonu-Zor bir Ortaklığın Geleceği Semineri

Türkiye’nin Kamu Yönetimi ve Avrupa Entegrasyonu-Zor bir Ortaklığın Geleceği Semineri

Akvam Müdürü Erol ESEN, Almanya’nın Ludwigsburg kentinde düzenlenen “Türk Kamu Yönetimi ve Avrupa Entegrasyonu-Zor bir Ortaklığın Geleceği” adlı semineri yönetmiştir.

 

AB Konferansı “Hayatimiz Alaturka Standardimiz Avrupa – Türkiye-AB İlişkileri Nereye Gidiyor?”

 
Eklenme tarihi :31.08.2023 12:00:16
Son güncelleme : 31.08.2023 14:10:50