Akdeniz Üniversitesi Dünya Barışı ve İnsani Güvenliğe Destek Veriyor

İİB Fakültesi ve AKVAM Uluslar arası bir Çalışmaya Ortak Oldu

BASIN BİLDİRİSİ

Antalya, 18 Şubat 2011 – Akdeniz Üniversitesi ve İngiltere’den Coventry Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “İnsani Güvenlik – Yeni Sorunlar Yeni Açılımlar” konulu uluslar arası Konferans Serisin akademik takvimi başladı. Akdeniz Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (İİBF) öncülüğünde oluşturulan ortaklıkla her yıl düzenlenmesi planlanan Konferansın Türkiyeli diğer partnerleri Kadir Has Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi.

17 Şubat 2011’de Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe başta olmak üzere, İİB Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy ve AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen ile görüşen Coventry Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alan Hunter, Antalya’dan ayrılırken sonuçlardan memnun kaldığını belirtti. Coventry Üniversitesi’nin uluslar arası konferans serisinden sorumlu akademik birimi Barış ve Uzlaştırma Çalışmaları Merkezi (CPRS) Müdürü Prof. Hunter, ilk konferansın 27-28 Ekim 2011 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirileceğini söyledi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile 30 dakika süren görüşmesinde 2012 yılı konferansının Antalya’da yapılacağını bildiren Prof. Hunter, işbirliğinin konferansla sınırlı kalmaması dileklerini iletti. Misafir araştırmacı, Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri ve lisans üstü öğrencilerinin İngiliz Merkez’in (CPRS) sunduğu araştırma burslarından da yararlanmalarını umduğunu dile getirdi.

Akdeniz Üniversitesi’nin İİB Fakültesi ve diğer akademik birimlerinden de araştırmacıların görev aldığı Konferans ekibinin uluslar arası niteliğine işaret eden AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen, bu işbirliği ile Üniversitemizin İngiltereli Üniversitelerle yürütülen ortak çalışmaların daha da geliştirileceğini dile getirdi. Doç. Dr. Esen ayrıca, planlanan konferans serisiyle Akdeniz Üniversitesi’nin, İkinci Dünya Savaşı’nda yerle bir edilen küçük bir Orta İngiltere kenti olan Coventry’nin misyon edindiği dünya barışı ve insani güvenliğinin korunmasına verdiği katkının da altını çizdi.

Coventry Üniversitesi’nin web sitesinde Türkçe ve İngilizce yayınlanan konferans bilgilerine wwwm.coventry.ac.uk/researchnet/CPRS/turkey/Pages/CPRSTurkey.aspx adresinden ulaşılabilir. İİB Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aksoy, Hakem Kurulu’nda görev alan öğretim üyeleri dahil, üniversitemiz akademisyenlerinden konferansa bildiri sunarak katkı vermelerini beklediğini dile getirdi. Konferansla ilgili her türlü bilgi ve teknik destek için çalışmaları Akdeniz Üniversitesi adına takip eden Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve AKVAM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Necla Öztürk’ten alınabilir.

CPRS Turkiye- Istanbul Konferansı Afişi

İletişim: