2010

“Avrupa Birliği Üyeliğine Doğru Çevresel Adımlar: “Üyelik Müzakerelerinde Çevre Başlığının Bugünü ve Yarını” (19 Şubat 2010, Antalya)

Araştırma: Antalyalı Ailelerin Yabancı Dil İsteği

Antalyalı Aileler Okul Öncesi Yabacı Dil Eğitimi İstiyor

Akdeniz Üniversitesi’nin araştırmasına göre tercih edilen ilk iki dil: İngilizce ve Almanca

Akdeniz Üniversitesi’nin AB Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM), Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun ortaklaşa gerçekleştirdikleri araştırmaya göre Antalyalı ebeveynlerin büyük çoğunluğu okul öncesi yabancı dil öğrenilmesi konusunda hemfikir. Yüz yüze yapılan görüşmelerde ailelerin yaklaşık yüzde 98’i yabancı dil öğrenimi konusunda olumlu görüş bildiriyor. Ankete katılanların okul öncesi dönemde çocukları için en fazla tercih ettikleri dil, yaklaşık yüzde 93 ile İngilizce olmuştur. İki seçenek olanağının bulunduğu bu soruya verilen cevaplara göre Almancayı tercih edenler ise yaklaşık yüzde 52 ile ikinci olmuştur. En fazla tercih edilen diller arasında Rusça ise (%24,3) üçüncü sırada yer almıştır.

Yoğunlukla hizmet sektöründe yer alan özel işletmelerde ve kamu kurumlarında yürütülen araştırmaya katılan ebeveynlerin en fazla dahil olduğu meslek grubu yaklaşık yüzde 32 ile öğretmenler olmuştur. Meslek grubunu belirtmeyen veya büro işlerini kapsayan çeşitli mesleklere dağılanların oranı ise yüzde 28 ile ikinci sırada yer almaktadır. Ankete katılanlardan Mimar ve mühendisler ve sağlık alanında çalışanlar, her biri için ayrı ayrı olmak üzere yaklaşık yüzde 12 ile üçüncü sırada yer almaktadırlar. Araştırmaya katılan ebeveynlerin yaklaşık yüzde 72 gibi büyük bir çoğunluğunun aylık toplam gelirinin 1000-3000 TL arasında bulunduğu dikkate alınırsa, bu durumun aileler için büyük bir fedakarlık anlamına geldiği söylenebilir. Ailelerin büyük bir çoğunluğu (%74), yabancı dil eğitimi sunan okul öncesi bir kurum için çocuklarına aylık en fazla 400-500 TL arasında bir bütçe ayırabileceklerini söylemektedirler. Bu bilgilere göre Antalya’da faaliyet gösteren okul öncesi eğitim merkezlerinin önümüzdeki yıllarda daha fazla iki lisanlı şubeler açmaları beklenebilir.

Anket Araştırması Sonuçları

Proje Taslağı Özeti

Proje Görüşmeleri Sonuç Protokolü

2010 Avrupa Günü

Panel ve Sergi 7 Mayıs 2010

“Farklılıkların Yaratıcı Gücü: Uluslararasılık, Kültürlerarası İletişim ve Çok Kültürlülük”

  1. Afiş
  2. Davetiye

Gurbette Vatan – Heimat in der Fremde” (14 – 30 Eylül 2010, Antalya)

Basın Bildirisi

Sergi Hakkında

Sergi Davet

Sergi Afiş

“Salzburgta Türkiye Günleri” (30 Eylül – 14 Ekim 2010, Salzburg)

AKVAM’ın düzenlediği Ebru Sergisi 30 Eylül’de etkinliklerle açılıyor

Avrupa’da “su üzerinde resim yapmak” olarak bilinen Ebru Türk sanatı, yakında Salzburg’taki hayranlarını büyülemeyi bekliyor. AB Araştırma ve Uygulama Merkezi – AKVAM’ın Avusturyalı ortağı Salzburger Bildungswerk ile 1-14 Ekim 2010 tarihlerinde düzenlediği Ebru sergisi, 30 Eylül’de etkinlikler eşliğinde açılacak. Bashimi Art House tarafından organize edilen sergide, Akdeniz Üniversitesi öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Dağlı, Öğr. Gör. Nurhan Karataş, Öğr. Gör. Mine Aydoğan ve Evren Kakan’ın eserleri sergilenecek.

30 Eylül’de yapılacak sergi açılış etkinlikleri çerçevesinde AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen tarafından sunulacak “Türkiye’de Bugün: Ülke, İnsanlar ve Yaşam Dünyaları” üzerine sunulacak konferansla Türkiye’deki son gelişmeler değerlendirilecek. Açılış kokteylinin ardından, Salzburglu ziyaretçilere ebru yapma fırsatı da verilecek. Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Dağlı tarafından verilecek ebru atölye çalışmasında, ziyaretçiler kendi istedikleri resimleri “su üzerine” yapacaklar.

2011 yılından itibaren uluslararası faaliyetlere ağırlık vermeyi hedefleyen AKVAM, Üniversite elemanlarının sanat, kültür ve bilimsel çalışmalarının çeşitli AB ülkelerinde tanıtıcı faaliyetler planlıyor. Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ile birlikte bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğini almayı bekleyen AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen, gelecek yıldan itibaren bu çalışmalara daha yoğun eğileceklerini söyledi.

Davet

Basın Duyurusu

Akdeniz Üniversitesi Avrupa’da Ebru Yaptırdı

Salzbur’ta Türkiye Günleri Başarıyla Tamamlandı

 

Avrupa’da “su üzerinde resim yapmak” olarak bilinen ebru sanatı Avusturya’nın Salzburg kentinde sanatseverlerle buluştu. Akdeniz Üniversitesi öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Dağlı, Öğr. Gör. Mine Akdoğan, Öğr. Gör. Nurhan Karataş ve Evren Kakan’ın verdiği toplam 32 eserden oluşan sergi, 1-14 Ekim tarihleri arasında Bashimi Art House Galerisi’nde gerçekleştirildi. 30 Eylül’deki açılış etkinliklerine, aralarında Türklerin de bulunduğu çok sayıda Salzburglu sanatsever katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Salzburg Başkonsolosu Ahmet İhsan Başar, Türkiye ile ilgili sanat ve kültürel etkinliklerin Avrupa’daki önemini vurguladı ve bu tür etkinliklerin gelecekte de sürdürülmesini istedi.

 

Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın destekleriyle Salburg’taki “Türkiye Günleri”ni düzenleyen AB Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) Müdürü Doç. Dr. Erol Esen, açılış etkinlikleri çerçevesinde Türkiye üzerine bir konferans verdi. Açılış öncesi yaptığı konuşmada Esen, Türkiye’de 12 Eylül Referandumu’ndan sonraki gelişmeleri ve Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi. Konferansın arkasından Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Dağlı ebru üzerine bir atölye çalışması sundu. Türkiye’den götürülen ebru teknesi, boyalar ve diğer araç gereçlerle gerçekleştirilen ebru atölyesi, Türk ve Avusturyalı katılımcılar arasında büyük ilgi gördü.

 

Önümüzdeki yıl uluslararası faaliyetlere ağırlık vermeyi hedefleyen AKVAM, yeni organizasyonlarla Akdeniz Üniversitesi’nin bilim, sanat ve kültür alanında yaptığı çalışmaları çeşitli AB ülkelerinde tanıtmayı planlıyor. Verdiği katkılarla Salzburgta’ki Programın gerçekleştirilmesini sağlayan Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Öğr. Gör. Aydın Özdemir, bu faaliyetlerin sürdürülmesi konusunda ümitli. Akdeniz Üniversitesi, Avrupa’nın farklı kentlerinde yapılması planlanan ve akademik ve sanat etkinliklerinin karışımından oluşan “Türkiye Günleri” için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarını bekliyor.

AKVAM’dan ABGS Yarışmasına Destek

Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri “AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması”na Davetlidir

BASIN DUYURUSU

Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin (ABGS) “Türkiye’nin AB İletişim Stratejisi (ABİS) faaliyetleri çerçevesinde açtığı yarışmaya Akdeniz Üniversitesi’nin tüm öğrencileri davetlidir. Tüm Üniversitelerin bilgilendirildiği çalışma çerçevesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’ye hitaben iletilen bilgilere web sitemizden ulaşabilirsiniz.

AB üyeliği konusunda önyargılar ve eksik bilgilerden kaynaklanan sorunlara daha etkin çözümler bulmak üzere 2010 yılında ABİS Programını başlatan AB Genel Sekreterliği, bu kez gençler için bir yarışma açtı.

Üniversitelerin özellikle İletişim, Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Bölümleri ile birlikte Meslek Yüksek Okullarının lisans ve ön lisans öğrencilerini hedefleyen çalışma, öğrencileri AB konusunda bilgilendirmek ve onları bu süreç için aktif birer aktör olarak kazanmak. Burada sözü geçen “AB odaklı iletişim yarışması”, gençlerin bu konuda yaratıcı fikirlerinden yararlanmayı hedeflemektedir.

İletişim:

Doç. Dr. Erol Esen

Telefon: 0242-310 18 55

eMail: akvam@akdeniz.edu.tr

 

Panel ve Sergi Açılışı: “Birleşik Avrupa’da Almanya ve Türkiye

Almanya’nın birleşmesinin üzerinden tam 20 yıl geçti. Avrupa’nın ortasından geçen Berlin Duvarları’nı da alıp götüren Avrupa Devrimleri, 1990 yılında sadece iki Almanya’yı birleştirmekle kalmadı.

Davetiye-300x290.jpg

afis-212x300.jpg

Panel: AB’ye Ne Kadar Yakın Ne Kadar Uzağız?

 
 

Panel:

 

 

Avrupa Birliği’ne Ne Kadar Yakın Ne Kadar Uzağız?

Gençler Türkiye-AB ile İlişkilerini Tartışıyor

 

BASIN DUYURUSU

 

Antalya, 5 Ekim 2010 – Avrupa Birliği ile müzakereleri başlatan sürecin sonuna mı geldik? Toplulukla ilişkilerde ortaya çıkacak bir duraklama döneminin sonuçları neler olabilir? İlişkileri canlandırmanın bir yolu var mıdır? Bu ve benzeri sorular, Akdeniz Üniversitesi’nde 6 Ekim’de yapılacak panelin konusu olacak.

 

AB Araştırma ve Uygulama Merkezi – AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen’in katılacağı panel, Kasım ayında AB Komisyonu tarafından açıklanması beklenen İlerleme Raporu nedeniyle de önemli.

 

Üyelik müzakerelerinin beşinci yılında sadece 13 başlığı açmayı başaran Türkiye ve AB’nin hareket sahası giderek daralıyor. Bunda AB ülkelerinde iktidara gelen veya kararlara ortak olan mühafazakar hatta ırkçı siyasi partiler kadar, halen devam eden finans krizinin de şüphesiz etkisi büyük.

 

Çeşitli illerde düzenledikleri toplantılarla Türkiye’nin güncel konularını tartışma açan 3H Hareketi gençleri panelle bu kez de Antalya’da. 6 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’te düzenlenen panele Doç. Dr. Erol Esen ile birlikte Taraf Gazetesi Yazarı Sezin Öney de katılacak. Panel, Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştiriliyor.

 

6 Ekim 2010, Çarşamba günü

Saat 13.00

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu Kampüs, Antalya

 

 

Bilgi için:

Telefon: 0242-310 18 55

eMail: akvam@akdeniz.edu.tr

“AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen BAKA toplantısına katılıyor” 2 Eylül 2010, Antalya

BATI AKDENİZ BÖLGESEL KALKINMA ÇALIŞTAYI

2 Eylül 2010, Antalya

BAKA Yerel Yönetimler, Gençlik ve Spor Komisyonu Programı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yerel Yönetimler, Gençlik ve Spor Komisyonu Koordinatörlüğü olarak Akdeniz Belediyeler Birliği 2 Eylül 2010 tarihinde Batı Akdeniz Bölgesel Kalkınma Çalıştayı düzenleyecektir. Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan BAKA’nın hazırlayacağı Bölge Planı için yerel yönetimlerin sorumluluk alanına giren konularda öneriler geliştirmeyi hedefleyen Çalıştayımızı, geniş bir katılımla gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz. Bunun için katılımını beklediğimiz paydaşlar arasında her üç ilde faaliyet gösteren Belediyeler, İl Özel İdareleri, Köy Yönetimleri, Üniversiteler, Kent Konseyleri, Merkezi Yönetimin İlgili Yerel Kuruluşları Meslek Odaları, ve diğer ilgi duyan kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları bulunmaktadır.

Çalıştayda, bölge açısından önemli görülen öncelikleri tespit etmek amacıyla çalışma grupları oluşturulacak ve katılımcıların ilgi alanına göre istedikleri grupta öneri geliştirmeleri sağlanacaktır. Burada yerel yönetimler tarafından desteklenmesi beklenen ve müşterek nitelikli ihtiyaçlara cevap verecek özel işletmeler ve kamu kuruluşlarının sunduğu mal ve hizmetlerin söz konusu olduğu kadar, yerel halkın kalkınma faaliyetlerinin yürütülme sürecine katılımı, tespit edilen önceliklerin gerçekleştirilmesi için gerekli uluslararası işbirliğinin sağlanması ve gençlik ve spor konuları da yer almaktadır. Buna göre önerilen çalışma gruplarının tartışma başlıkları şöyledir:

  • Sektörel Dinamikler
  • Sivil Katılım
  • Uluslararası İşbirliği
  • Gençlik ve Spor

Çalışma gruplarında, gruptaki katılımcıların konuları ile ilgili bilgi-alışverişinde bulunmaları, değerlendirmelere gitmeleri, öneriler sunmaları ve son aşamada da öncelikler belirlemeleri için zemin oluşturulacaktır. Davetli kurumların belirlenen konu başlıklarını dikkate alarak temsilcilerini göndermeleri(birden fazla olabilir), toplantının amacına hizmet etmesi ve grup çalışmalarının verimli geçmesi bakımından önemlidir. Çalıştayda yapılacak değerlendirmeler, Yerel Yönetimler ve Gençlik ve Spor Komisyonu olarak Kalkınma Ajansı’na sunacağımız öneriler ve belirleyeceğimiz önceliklerimiz için büyük katkı sağlayacaktır.

Yerel Yönetimler, Gençlik ve Spor Komisyonu koordinatör kurumu olarak düzenleyeceğimiz bu Çalıştayla, bölgenin kalkınmasına yön veren yerel aktörlerin yerel yönetimlerden beklentilerini, Yerel Yönetimler olarak bölge kalkınmasına katkımızı güçlendirmek için neler yapabileceğimizi, ama aynı zamanda bölgesel kalkınmayı sağlama yönünde BAKA’nın Yerel Yönetimlere destek olabileceği alanları saptamayı amaçlamaktayız.

 

 

 

 

 

 

 

 

BATI AKDENİZ BÖLGESEL KALKINMA ÇALIŞTAYI

(BAKA Yerel Yönetimler, Gençlik ve Spor Komisyonu Programı)

 

2 Eylül 2010, Perşembe

                                    I.OTURUM

13.00 – 14.00              OTURUM BAŞKANI:

Hüseyin İNCE, Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri

 

BÖLGE GELİŞİM PLANI ÜZERİNE DEĞERLENDİRME

Tuncay ENGİN, BAKA Genel Sekreteri

 

14.00 – 14.15              Kahve Arası

 

14.15 – 15.45              ÇALIŞMA GRUPLARININ TARTIŞMA PROGRAMI

                        Sektörel Dinamikler Çalışma Grubu:

Grup Başkanı: Ali ÇANDIR, Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

Başkanı

 

                        Yerel Yönetimler ve Sivil Katılım Çalışma Grubu:       

Grup Başkanı: Mehmet ORAL, Burdur Kent Konseyi Başkanı,

 

Uluslararası İşbirliği Çalışma Grubu:

Grup Başkanı: Pınar Derya DOĞRUYOL, A.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yüksek Lisans öğrencisi,

 

Gençlik ve Spor Çalışma Grubu:  

Grup Başkanı: Hayat EKİCİ, Antalya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Koordinatörü,

 

15.45 – 16.00              Kahve Arası

 

                                    II.OTURUM

OTURUM BAŞKANI:

Doç. Dr. Erol ESEN, A.Ü. İİBF Öğretim Üyesi,

 

16.00–16.40                BAKA BÖLGE GELİŞİM RAPORUNA YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER:

                                    Çalışma Grubu Başkanlarının Sunuşları

                                   

16.40-17.30                GENEL DEĞERLENDİRME:

 

Muhittin BÖCEK,Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Konyaaltı Belediye Başkanı,

 

                                    Yusuf Ziya GÜNAYDIN, Isparta Belediye Başkanı

 

                                    Sebahattin AKKAYA, Burdur Belediye Başkanı

 

Prof. Dr. Mustafa AKAYDIN, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

 

Ahmet ALTIPARMAK, Antalya Valisi (BAKA Yönetim Kurulu Başkanı)

(Katılabildikleri Takdirde)

 

17.30                           Kapanış

 

**Toplantıya katılacakların en geç 01.09.2010  tarihine kadar  0242 259 08 60 ve 259 49 79 Nolu Faksa bildirmeleri gerekmektedir.

BAKA Yerel Yönetimler, Gençlik ve Spor Kurultayı tamamlandı

Erasmus Değişiminden Bölgeler Arası Kalkınma İşbirliğine

AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen, Rostock Üniversitesi’nde yaptığı işbirliği görüşmelerini yazdı. Görüşmeler, 2010-2011 Öğretim Dönemi’ne başlarken Akdeniz Üniversitesi’nin çeşitli akademik birimlerinin Rostock Üniversitesi ile birçok alanda işbirliği olanaklarını ortaya koyuyor. Raporda, Antalya ve Rostock kıyı bölgeleri arasında da başta turizm ve denizcilik sistemleri olmak üzere birçok alanda bölgesel işbirliği olanaklarına dikkat çekiliyor.

Rapor

Salzburg’ta Türkiye Günleri Başarıyla Tamamlandı – Türkische Lebenswelten in der Riedenburg

Vom Erasmus-Austausch zur regionalen Entwicklungskooperation

Akdeniz Üniversitesi “Türkiye-AB İlişkilerinin Yönetimi”ni Destekliyor

Akdeniz Üniversitesi “Türkiye-AB İlişkilerinin Yönetimi”ni Destekliyor

Akdeniz Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Doç Dr. Erol Esen ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim elemanı Dr. Hasan Engin Şener tarafından hazırlanan “Ortaklıktan Üyeliğe Türkiye-AB İlişkilerinin Kurumsal Yapısı” adlı proje, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Araştırma Fonu tarafından uygulamaya değer bulunarak kabul edildi. Projenin ülkemiz, şehrimiz ve üniversitemize önemli yararlar getireceği düşünülen projede beklenen yararlar şu şekilde ifade edilmiştir:

AB ile İlişkilere Katkı: Avrupa Birliği’ne yönelik örgütlenmenin yaklaşık 50 yıllık geçmişi kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek ve kurumsal tarihi incelenecektir. Makro düzeyde bunun, Türkiye’nin AB ile müzakereler sürecini olumlu etkilemesi beklenmektedir. Ayrıca Türkiye’de ilk defa, AB ile ilgili kurumlar bu kadar geniş çaplı bir örgütsel incelemeye tabi tutulacaktır.

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya’ya Katkı: Projeyi gerçekleştiren ve ev sahipliği yapan kurum olarak Akdeniz Üniversitesi’nin Avrupa çalışmaları konusunda bilimsel profili zenginleşecektir. Ayrıca bir turizm merkezi olarak, her yıl milyonlarca Avrupalıyı ağırlayan Antalya, Akdeniz Üniversitesi’nin katkılarıyla bu ayrıcalığını bilimsel boyutta da pekiştirme fırsatı yakalayacaktır.

Türkiye’nin AB ile ilişkilerini yürütmeye yönelik kurumsal yapılanmayı konu edinen projenin genel amaçları arasında Türkiye’nin AB’ne uyum sürecini ve Türk Kamu Yönetimi’nin buna uygun örgütlenmesini desteklemek ile uyumun örgütlenmesinin araştırılması için bilimsel bir temel oluşturmak bulunmaktadır. Özel olarak araştırma ile elde edilmesi düşünülen unsurlar ise Türkiye-AB ilişkilerinin “örgütlenme” boyutunun incelenmesi, Türkiye-AB ilişkilerindeki karar süreçlerinin yapısı ve işleyişini tanımlanması ve Türkiye-AB ilişkilerinin yönetimini etkinleştirmek amacıyla kamu yönetimi modelleri geliştirilmesidir. Türkiye – AB ilişkileri ile ilgili ortaklık organları ile başbakanlık ve bakanlık düzeyinde örgütlenen AB birimlerinin inceleneceği projede kullanılacak yöntemler şunlardır: Kaynakça Araştırması, Basın Taraması, Belgeci Araştırma, Yönetici Mülakatları, Atölye Çalışması, Odak Grup Çalışması.

AKVAM bu projeyi hazırlarken, ODTÜ Avrupa Çalışmaları Merkezi ve Köln Üniversitesi Jean Monnet Kürsüsü ve bu iki kurumun yürütücülüğünü yaptığı “Akademik Ağların Güçlendirilmesi ve Entegrasyonu” (Strengthening and Integrating Academic Networks – SInAN) projesi ile yakın işbirliği içerisinde çalışmaktadır. Bu amaçla, 12. Elül 2008 tarihinde Ankara’da yapılan koordinasyon toplantısına ve 24-25 Ekim 2008 tarihlerinde Brüksel’de yapılan Ortak Araştırma Çalıştayı toplantısına katılan Doç. Dr. Esen ve Dr. Şener proje konusu ile ilgili ön görüşmeler gerçekleştirmiş ve bu doğrultuda hazırladıkları projeyi 1 Ocak – 31 Aralık 2009 tarihlerini kapsayacak şekilde Akdeniz Üniversitesi Araştırma fonuna sunmuşlardır. Hazırlanacak projenin araştırma ekibinde ayrıca Akdeniz Üniversitesi öğretim elemanları Arş. Gör. Serkan Doru, Arş. Gör. Ali Erdem ve Arş. Gör. Esin Kıvrak bulunmaktadır.

Akdeniz Üniversitesi AB’nin Akademik Ağlar Projesinde

AKVAM ODTÜ Projesi için Brüksel’deydi

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Merkezi’nin Köln Üniversitesi Jean Monet Kürsüsü ile ortaklaşa yürüttüğü AB Projesi çerçevesinde 22-24 Ekim tarihlerinde Brüksel’de bir çalıştay düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi ile birlikte Projede yer alan Edirne Trakya, Samsun Ondokuz Mayıs, Van Yüzüncü Yıl, Tokat Gaziosman Paşa ve Gaziantep Üniversiteleri temsilcilerinin katıldığı iki günlük toplantıya ayrıca, Sabancı Üniversitesi ve İtalya Siena Üniversitesi yanı sıra Almanya, Belçika, Hollanda, İspanya ve Polonya’dan olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan yaklaşık 30 temsilci katılmıştır.

Toplam 18 ay sürmesi beklenen ve Kısa adı SInAN olan “Akademik Ağların Güçlendirilmesi ve Bütünleştirilmesi” (Strengthening and Integrating Academic Networks) Projesi’ne AKVAM adına katılan Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erol Esen ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim elemanı Araş. Gör. Hasan Engin Şener, bu çerçevede oluşturulan çalışma gruplarından “Kurumlar Grubu”na katılmayı kabul etmişlerdir. Çalışma Grubu’nun araştırma konuları arasında bulunan “Ortaklıktan Üyeliğe Türkiye-AB İlişkilerinin Kurumsal Yapısının Gelişmesi” konusu ile ilgili çalışmaları AKVAM yürütecektir. Yönetici mülakatları, belgeci araştırma tekniği ve odak grup çalışması gibi yöntemlerin kullanılacağı AKVAM araştırma projesi, Ocak 2009’da start alacaktır. Bir yıllık proje çalışmaları sonunda Aralık 2009’da sonuçların yayına hazır hale getirilmesi planlanmaktadır. AKVAM, proje çerçevesinde öngörülen ve uluslar arası düzeyde katılımla 2009 Mayıs ayı başlarında gerçekleştirmeyi planladığı Atölye çalışmasının hazırlıkları için şimdiden kolları sıvadı bile.

 
Eklenme tarihi :31.08.2023 14:19:34
Son güncelleme : 31.08.2023 14:55:40