2008

2008 Avrupa Günü

9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri

Türkiye AB İlişkileri Nereye Gidiyor?

Müzakereler, Reformlar ve Demokrasi

Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen 9 Mayıs Avrupa Günü etkinliklerinin bu yılki konusu üyelik müzakereleri. Yurt içinden ve yurtdışından uzman ve diplomatların katıldığı konferansta, AB ile üyelik müzakereleri farklı açılardan değerlendirilecek. Müzakerelerin başlatılmasıyla ilgili Türkiye’de ve AB ülkelerindeki tartışmalar ve müzakere süreci ile ilgili düzenlemelerden, sivil diyaloğun önemi ve katılım sürecinin siyasi ve ekonomik boyutlarına varan bir dizi konu tartışılacak. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Canan Balkır ile birlikte konferansa Türkiye’den Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Burhan Şenatalar ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi ve CHP Ankara Eski Milletvekili Prof. Dr. Yakup Kepenek katılacaktır.

Konferansı düzenleyen Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Serik Meslek Yüksekokulu’nun yabancı konukları da var. İsveç’in Türkiye Büyükelçisi olarak Ankara’da bulunan ve ülkesinin AB ile müzakerelerine başkanlık yapan Christer Asp, Türkiye-AB müzakere sürecini dışarıdan bir bakışla değerlendirecek ve bu konudaki İsveç deneyimlerini anlatacak. Konferansın diğer yabancı konuğu ise Dr. Peter Balazs. Budapeşte’deki Avrupa Üniversitesi öğretim üyesi olan Dr. Balazs, aynı zamanda Macaristan’ın AB ile Müzakere Heyeti Başkanı olarak ülkesinin AB ile müzakere deneyimlerini anlatacak. 9 Mayıs Cuma günü Saat 14.30’da başlayacak konferans, tüm konuşmacıların katılacağı panel ile 18.00’de tamamlanacak. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın ardından vereceği Avrupa Günü Kokteyli ile program tamamlanacak. İlgi duyan herkese açık olan Konferans ve Panel Programı kampusteki İİB Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

Akdeniz Üniversitesi’nin Avrupa Günü etkinlikleri bununla bitmiyor. 9 Mayıs sabahı saat 10.00’dan itibaren İİB Fakültesi’nin Kuşlu Salonunda AB Eğitim ve Gençlik Programları tanıtılacak. Bu tanıtımların farkı, AB’nin çeşitli destekleme programlarına katılıp bizzat deneyim kazanan öğrenci ve gençler tarafından yapılması. Çeşitli öğrenci toplulukları tarafından gerçekleştirilen ve gençlerin yoğun ilgisini bulması beklenen programa, Kamu Yönetimi Topluluğu’nun müzik dinletisi ve Serik Meslek Yüksekokulu’nun Ebru çalışmaları eşlik edecek. Yüksekokul öğretim elemanı Mine Aydoğdu’nun sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilecek ebru çalışmalarının teması Avrupa Bütünleşmesi.

AKVAM Danışma Kurulu Toplantısı (14 Şubat 2008, Antalya)

14 Şubat 2008, Antalya

AKVAM’ın 2007-2009 Faaliyet Dönemi Danışma Kurulu, 14 Şubat 2008 tarihinde The Marmara Otel’de ilktoplantısını gerçekleştirmiştir. Akdeniz Üniversitesi akademik birim temsilcilerinin yoğunlukla temsil edildiği toplantıda Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erol Esen, AKVAM’ın kuruluş amaçlarını kısaca tanıttıktan sonra, Merkez Yönetmeliği’nin 10. Maddesine göre oluşturulan Danışma Kurulu ile ilgili bilgiler vermiştir. Yeni Çalışma Döneminde Danışma Kurulu’na temsilci göndererek AKVAM’ın faaliyetlerini desteklemeyi kabul eden Üniversite akademik birimlerine ve Akdeniz Bölgesinde faaliyet gösteren diğer kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden AKVAM Müdürü Esen, toplam 38 üyeden oluşan Danışma Kurulu’nun çalışmalarını önemsediklerini belirtmiştir. AKVAM’ın çalışmalarını üniversite birimlerine ve bölgede ilgi duyan diğer kurum ve kuruluşlara tanıtması ve bunlarla ortak faaliyetler geliştirmesi beklenen Danışma Kurulu’nun toplantısında şimdiye kadar yürütülen faaliyetlerin de genel bir değerlendirmesi yapılmıştır.

2003 yılı 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri çerçevesinde faaliyetlerine resmen başlayan AKVAM, kuruluşundan bu yana geçen 5 yıllık sürede birçok farklı etkinlikler gerçekleştirmiştir. Sürekli eğitim faaliyetleri, değişim programları, kültürel faaliyetler ve yayın faaliyetleri olmak üzere AKVAM’ın faaliyetlerini dört temel alanda toplayan Yrd. Doç. Dr. Erol Esen, Türk kamuoyunda AB konusundaki bilgi ihtiyacının halen yoğun bir şekilde sürdüğüne dikkat çekmiştir. Son 5 yılda düzenlediği çeşitli seminer ve konferanslar, paneller ve kültürel faaliyetlerle AKVAM, farklı kurum ve kuruluşlardan gelen katılımcıları buluşturmuş, özellikle bölgedeki yerel yöneticilerin Avrupa bütünleşmesi ve Türkiye-AB ilişkileri konusunda bilgilendirilmelerine katkı vermiştir. AKVAM, bu eğitim programlarının çalışma konularından biri olan “Türk Yerel Yönetimlerinin Uluslararası ve Avrupa Birliği Kuruluşları ile İlişkileri” üzerine bir de yayın çıkarmıştır. Aynı zamanda 2007 yılı Şubat ayında Antalya’da düzenlenen “I. Türk-Alman İşbirliği Forumu” sonuçları da AKVAM tarafından yayınlanarak akademisyenler ve çeşitli kurum ve kuruluşlara sunulmuştur. AB üniversiteleri ile öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarının yürütülmesine verdiği destekle Akdeniz Üniversitesi’nin birçok biriminin bu programlara katılımını sağlayan AKVAM’ın, AB değişim programlarının kurumsallaşmasına da önemli katkılar verdiği dile getirilmiştir.

Toplantının görüş ve öneriler bölümünde Türkiye-AB ilişkilerindeki çeşitli sorunlara değinen Danışma Kurulu üyeleri, AKVAM’a bu konuda da önemli görevler düştüğünü dile getirmişlerdir. Antalya’daki AB ile ilgili yürütülen faaliyetlere değinen bir katılımcı, bu faaliyetleri yürüten kurum ve kuruluşların birbirinden kopuk ve koordinasyonsuz çalıştıklarına dikkat çekmiştir. Bu nedenle faaliyetlerin yetersiz kaldığını, örneğin Antalya’ya gelen yabancılarla daha iyi iletişim kurabilmek için bir takım yeni çalışmalara girilmesini önermiştir. Antalya’da yürütülen AB projelerinin birçoğunda fayda ve içerikten çok bütçe kaynaklarının ön planda olduğunu gözlemleyen bir katılımcı da, projelerin daha etkili yürütülmesi için yerel inisiyatiflerin güçlendirilmesini istemiştir. Antalya kentinin çeşitli AB ve uluslararası oluşumlara dahil edilmesi gerektiğine değinen katılımcılar, bu konuda AKVAM öncülüğünde bir an önce çalışmalara başlanması gerektiğini vurgulamışlardır. Üniversitenin özellikle Meslek Yüksek Okullarının AB değişim programlarından gereği gibi yararlanamadığının da tespit edildiği toplantının sonunda, Danışma Kurulu’nun yakın bir tarihte tekrar toplanarak yapılan önerilerin değerlendirilmesi ve olası ortak faaliyetlerin tartışılmasına karar verilmiştir.

 

Kültürlerarası Diyolog Konferans Serisi – 1 (14 – 15 Şubat 2008, Antalya)

Sayın akademisyenler,değerli dostlar,

İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü ve Akdeniz Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM)’ince düzenlenen “Euro-Türkler’in ve Türkiye’deki Avrupalı’ların Türkiye’nin AB’ye Katılım Sürecine Katkıları” konulu Uluslararası Konferans, 14–15 Şubat 2008 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecektir.Etkinliğimizin davetiye ve programını  (ilişikte ) dikkatlerinize sunuyoruz.

Konferansın konusu, Avrupa’da Türkler ve Türkiye’deki Avrupalılar’ın, Türkiye’nin AB üyeliği sürecinde oynadığı roller ve bu sürece katkılarıdır. Konferans aynı zamanda Avrupa Birliği İletişim Grubu (ABİG) tarafından da desteklenmektedir.

Konferansa Avrupalı ve Türk akademisyenler, Avrupalı ve Türk parlamenterler, diplomatlar, gazeteciler, iş dünyası temsilcileri, AB uzmanları ve STK temsilcileri katılacak ve konferans sürecinde panel oturumlarında tartışılacak temalar şu konuları kapsayacaktır:

  • Türkiye’nin AB’ye katılım sürecine bir bakış ve bu süreçte yapılması gerekenler,
  • Türkiye’de Avrupa – Avrupa’da Türkiye: Bir imaj değerlendirmesi,
  • Türkiye’deki AB vatandaşlarının profili, iş ve yaşam koşulları, demografik ve kültürel özellikleri, örgütlenmeleri, medya kuruluşları ve vatandaşlık grupları,
  • Vatandaşlar Avrupa’sında Kültürlerarası Diyalog.

Konferansa katılacak konuşmacılar arasında, Bekir Ağırdır, Genel Müdür, KONDA Araştırma ve Danışmanlık ,Mevlüt Çavuşoğlu,AKP Antalya Milletvekili,Oğuz Demiralp, Büyükelçi, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) Genel Sekreteri ,Şirvan Ekici, Viyana Eyalet Meclisi Milletvekili, ÖVP (Halk Partisi),Prof. Dr. Faruk Durbin, Batı Grubu, Berlin Avrupalı Türkler İnisiyatifi,Dr. Rainer Hülsse, Ludwig Maximilians Üniversitesi, G.School Siyaset Bilimi Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Kürsüsü, Münih,Dr. Antonia Ruiz Jimenez, Pablo de Olavide Üniversitesi, Sevilla ,Dr. Bianca Kaiser, Jean Monnet Chair, İstanbul Kültür Üniversitesi,Dr.Bahadır Kaleağası, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Brüksel Temsilcisi,   Dr. Ingmar Karlsson, İsveç Başkonsolosu, İstanbul , Dr. Peter Kolb, Federal Almanya Cumhuriyeti Başkonsolosu, İzmir,Peder Rainer Korten, Antalya Alman Katolik Kilisesi ,Prof. Dr. Jean Marcou, Fransız Anadolu Araştırmaları Merkezi –İstanbul, Grenoble Üniversitesi,Dr. Nicolas Monceau,  Grenoble Üniversitesi,Gülseren Onanç, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, (KAGİDER) Başkanı ,Dr. Kemal Ramoğlu, Çalışma Bakanlığı, Ankara,Günter Seufert, Berliner Zeitung  İstanbul Temsilcisi, Yazar,Ahmet Sever, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ,Prof. Dr. Burhan Şenatalar, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Ekonomi Bölümü ,Dr. Harry Tzimitras, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü,Volkan Vural, Em. Büyükelçi, Danışman, Doğan Holding bulunmaktadır.

Programı ilişikte sunulan konferansa katılım akademisyen ve araştırmacılar için ücretsiz olup,oturumlarda Türkçe –İngilizce simültane tercüme  yapılacaktır.

Etkinliğimize katılabileceğiniz umuduyla,saygı ve selamlarımızı sunuyoruz.

NB:

Katılım konfirmasyonlarınızı refika@bilgi.edu.tr adresine bildirmenizi rica ediyoruz

Doç. Dr. Ayhan Kaya  Yrd. Doç. Dr. Erol Esen
Müdür  Müdür 
Avrupa Birliği Enstitüsü  AKVAM 
İstanbul Bilgi Üniversitesi Akdeniz Üniversitesi

kt.jpg

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi

Ortak Uluslararası Konferansı[*]

 

14 - 15 Şubat 2008

Antalya

 

KÜLTÜRLERARASI DİYALOG KONFERANS SERİSİ - I

 

“Euro-Türkler’in ve Türkiye’deki Avrupalı’ların

Türkiye’nin AB’ye Katılım Sürecine Katkıları”

 

Program

 

14 Şubat 2008

 

12.30-13.30 (The Marmara –Antalya)

Konuşmacı, katılımcı ve organizatörler için öğle yemeği

14.00-15.45 (The Marmara-Antalya)

Panel I: “Türkiye’nin AB’ye Katılım Süreci ve Bu Süreçte Yapılması Gerekenler”

Moderatör: Volkan Vural, Em. Büyükelçi, Danışman, Doğan Holding

  • Mevlüt Çavuşoğlu, AKP Antalya Milletvekili
  • Oğuz Demiralp, Büyükelçi, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) Genel Sekreteri, Ankara
  • Ahmet Sever, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü
  • Prof. Dr. Burhan Şenatalar, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Ekonomi Bölümü
  • Dr. Rainer Hülsse, Ludwig Maximilians Üniversitesi, G.School Siyaset Bilimi Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Kürsüsü, Münih
  • Bekir Ağırdır, Genel Müdür, KONDA Araştırma ve Danışmanlık, İstanbul
  • Prof. Dr. Faruk Durbin, Batı Grubu, Berlin Avrupalı Türkler İnisiyatifi
  • Dr. Harry Tzimitras, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü
  • Doç. Dr. Ayhan Kaya, İstanbul Bilgi Üniversitesi, AB Enstitüsü, Müdür

 15.45-16.00 (The Marmara-Antalya): Kahve Arası

16.00-18.30 (The Marmara-Antalya 

Panel II:“Türkiye’de AB Vatandaşlarının Profili”

Türkiye’deki AB vatandaşlarının profili, iş ve yaşam koşulları, demografik ve kültürel özellikleri, örgütlenmeleri, medya kuruluşları, öncelikleri, gelecek perspektifleri, Türkiye’deki hukuksal düzenlemeler, AB hukukunun yaşamları üzerindeki olası etkileri.

16.00-17.00

Türkiye’deki AB vatandaşlarının profili, iş ve yaşam koşulları, demografik ve kültürel özellikleri, örgütlenmeleri, medya kuruluşları.

 Moderatör: Dr. Erol Esen, Akdeniz Üniversitesi, AKVAM, Müdür, Antalya

  • Dr. Ingmar Karlsson, İsveç Başkonsolosu, İstanbul
  • Dr. Peter Kolb, Federal Almanya Cumhuriyeti Başkonsolosu, İzmir
  • Prof. Dr. Jean Marcou, Fransız Anadolu Araştırmaları Merkezi – İstanbul, Grenoble Üniversitesi
  • Dr. Bianca Kaiser, Jean Monnet Chair, İstanbul Kültür Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü
  • Günter Seufert, Berliner Zeitung  İstanbul Temsilcisi, Yazar
  • Peder Rainer Korten, Antalya Alman Katolik Kilisesi
  • Julia Alaaddinoğlu,Yabancılar Meclisi Sözcüsü, Alanya
  • Tuğba Aydın, Akdeniz Üniversitesi, AKVAM, Antalya

17.00-17.30: Kahve Arası

17.30-18.30

AB vatandaşlarının Türkiye’deki iş ve yaşam koşullarını belirleyen politikalar, uygulamalar, hizmetler, kuruluşlar ve AB Hukukunun bu grubun yaşamları üzerindeki olası etkileri.

Moderatör: Prof. Dr. Esra Çayhan, Akdeniz Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı, Antalya

  • Dr. Kemal Ramoğlu, Çalışma Bakanlığı, Ankara
  • Dr. Harry Tzimitras, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü
  • Dr. Bianca Kaiser, Jean Monnet Kürsüsü, İstanbul Kültür Üniversitesi
  • Abdullah Karaoğlu, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı

 

20.00 Konuşmacılar için Akşam Yemeği 

15 Şubat 2008

09.45-12.00 (The Marmara-Antalya) 

Panel III :“Türkiye’de Avrupa – Avrupa’da Türkiye: Bir İmaj Değerlendirmesi” 

Türkiye-AB ilişkileri bağlamında her iki taraftaki imaj oluşumunda etkin faktörler, bu faktörlerin geleceğe yönelik değerlendirilmesi. 

Moderatör: Doç. Dr. Ayhan Kaya, İstanbul Bilgi Üniversitesi, AB Enstitüsü, Müdür

  • Şirvan Ekici, Viyana Eyalet Meclisi Milletvekili, ÖVP (Halk Partisi)
  • Dr. Nicolas Monceau,  Grenoble Üniversitesi
  • Bekir Ağırdır, Müdür, KONDA Araştırma ve Danışmanlık, İstanbul
  • Dr. Antonia Ruiz Jimenez, Pablo de Olavide Üniversitesi, Sevilla
  • Prof. Dr. Jean Marcou, Fransız Anadolu Araştırmaları Merkezi–İstanbul, Grenoble Üniversitesi
  • Ahmet Sever, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü
  • Dr. Bahadır Kaleağası, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Brüksel Temsilcisi
  • Dr. Rainer Hülsse, Ludwig Maximilians Üniversitesi, G.School Siyaset Bilimi Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Kürsüsü, Münih
  • Oğuz Demiralp, Büyükelçi, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) Genel Sekreteri, Ankara 
  • Volkan Vural, Em. Büyükelçi, Danışman, Doğan Holding
  • Gülseren Onanç, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Başkan
  • Prof. Dr. Faruk Durbin, Batı Grubu, Berlin Avrupalı Türkler İnisiyatifi

 12.30-13.30 Öğle Yemeği (The Marmara Otel-Antalya)

13.45-14.15 (The Marmara Otelinden Antalya Akdeniz Üniversitesine  Transfer) 

14.15 -15.00: Kahve

15.00-17.30 (Antalya Akdeniz Üniversitesi) 

Panel V: “Vatandaşlar Avrupa’sında Kültürlerarası Diyalog” 

Bu nihai panelde, diğer oturumların sonuçlarının değerlendirilmesi ve konuşmacılar ile dinleyicilerin katılımıyla tartışmaya açılması hedeflenmektedir. AB’deki Türk Toplumu ve Türkiye’deki AB vatandaşlarının AB Katılım sürecini pozitif yönde nasıl etkileyebilecekleri, sivil toplum inisiyatifleri ve atılabilecek diğer adımlara dair öneriler tartışalacaktır. Konferans sonrasında bu önerilerin İstanbul Bilgi Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve ABİG desteği ile yayınlanması amaçlanmaktadır.

Moderatör: Prof. Dr. Fulya Sarvan, Akdeniz Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, Antalya

  • Bekir Ağırdır, Genel Müdür, KONDA Araştırma ve Danışmanlık, İstanbul
  • Julia Alaaddinoğlu, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Sözcüsü
  • Tuğba Aydın, Akdeniz Üniversitesi, AKVAM, Antalya
  • Mevlüt Çavuşoğlu,AKP Antalya Milletvekili
  • Prof. Dr. Esra Çayhan, Akdeniz Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı
  • Oğuz Demiralp, Büyükelçi, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) Genel Sekreteri
  • Şirvan Ekici, Viyana Eyalet Meclisi Milletvekili, ÖVP (Halk Partisi)
  • Dr. Erol Esen, Akdeniz Üniversitesi, AKVAM, Müdür, Antalya
  • Prof. Dr. Faruk Durbin, Batı Grubu, Berlin Avrupalı Türkler İnisiyatifi
  • Dr. Rainer Hülsse, Ludwig Maximilians Üniversitesi, G.School Siyaset Bilimi Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Kürsüsü, Münih
  • Dr. Antonia Ruiz Jimenez, Pablo de Olairde Üniversitesi, Sevilla
  • Dr. Bianca Kaiser, Jean Monnet Chair, İstanbul Kültür Üniversitesi
  • Dr. Bahadır Kaleağası, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Brüksel Temsilcisi
  • Abdullah Karaoğlu, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı
  • Dr. Ingmar Karlsson, İsveç Başkonsolosu, İstanbul
  • Doç. Dr. Ayhan Kaya, İstanbul Bilgi Üniversitesi, AB Enstitüsü, Müdür
  • Dr. Peter Kolb, Federal Almanya Cumhuriyeti Başkonsolosu, İzmir
  • Peder Rainer Korten, Antalya Alman Katolik Kilisesi
  • Prof. Dr. Jean Marcou, Fransız Anadolu Araştırmaları Merkezi–İstanbul, Grenoble Üniversitesi
  • Dr. Nicolas Monceau,  Grenoble Üniversitesi
  • Gülseren Onanç, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Başkan
  • Dr. Kemal Ramoğlu, Çalışma Bakanlığı, Ankara
  • Günter Seufert, Berliner Zeitung  İstanbul Temsilcisi, Yazar
  • Ahmet Sever, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü
  • Av. Hasan Sipahioğlu, Alanya Belediye Başkanı
  • Prof. Dr. Burhan Şenatalar, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Ekonomi Bölümü
  • Dr. Harry Tzimitras, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü
  • Volkan Vural, Em. Büyükelçi, Danışman, Doğan Holding
  1. 30 Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Sarvan evsahipliğinde kapanış kokteyli

18.30 Programın Sonu

 

[*] Bu Konferans AB İletişim Grubu (ABİG) desteği ile gerçekleştirilmektedir. Program aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü, A.Ü. AB Araştırma ve Uygulama Merkezi ve İİBF Uluslar arası İlişkiler Bölümü ortak çalışmasıdır.

  1. CONFERENCE SERIES – I: INTERCULTURAL DIALOGUE BETWEEN TURKEY AND THE EU

keng.jpg

İstanbul Bilgi University’s European Institute and

Akdeniz University’s EU Centre 

International Conference[*] 

14-15th February 2008

Antalya 

CONFERENCE SERIES - I:

INTERCULTURAL DIALOGUE BETWEEN TURKEY AND THE EU  

“Turkey’s EU Accession – Contribution and Role of Euro - Turks and of

EU Citizens in Turkey to the Accession Process” 

Programme

14th February 2008 

12.30-13.30 (The Marmara Hotel –Antalya) 

Meeting Lunch for the Participants  

14.00-15.45 (The Marmara Hotel-Antalya) 

Panel I: “Turkey’s EU Accession Process:  What Needs to be Done, a Critical Assessment” 

Moderator: Volkan Vural, Ret. Ambassador, Adviser Doğan Group 

  • Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya MP, Justice and Development Party
  • Oğuz Demiralp, EU Secretary General, EU Secretariat General (ABGS), Ankara
  • Ahmet Sever, Spokesman and Adviser to the President of the Turkish Republic
  • Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Bilgi University, Economy Department
  • Dr. Rainer Hülsse, Ludwig Maximilians University Münich, Chair of International Relations at G.School Institute of Political Science
  • Bekir Ağırdır, Director General KONDA Public Opinion Analysis, Istanbul
  • Prof. Dr. Faruk Durbin, Chairman, Initiative of European Turks in Berlin (B.A.T.I.)
  • Dr. Harry Tzimitras, Bilgi University, International Relations Department
  • Assoc. Prof. Dr. Ayhan Kaya, Director, European Institute, Bilgi University

15.45-16.00 (The Marmara-Antalya): Coffee Break 

16.00-18.30 (The Marmara Hotel-Antalya) 

Panel II: “EU Citizens in Turkey” 

European Citizens in Turkey: profile, demographic and cultural analysis, role of media, NGO’s and Citizens’ groups and the regulatory environment in Turkey, effects of the EU Process in daily life.  

16.00-17.00  

European Citizens in Turkey, profile, demographic and cultural analysis, role of media, NGO’s and Citizens groups. 

Moderator: Dr Erol Esen, Director, AKVAM, Akdeniz University, Antalya 

  • Dr. Ingmar Karlsson, Swedish Consul General, Istanbul
  • Dr. Peter Kolb, German Consul General, Izmir
  • Prof. Dr. Jean Marcou, Senior Researcher İFEA, Universite de Grenoble
  • Dr. Bianca Kaiser, Jean Monnet Chair, Istanbul Kültür University
  • Günter Seufert, Berliner Zeitung, Istanbul Representative, Writer
  • Reverend  Rainer Korten, Antalya
  • Julia Alaaddinoğlu, Foreign Citizens Council, Spokesperson, Alanya
  • Tuğba Aydın, AKVAM, Akdeniz University, Antalya

17.00-17.30: Coffee Break 

17.30-18.30 

The regulatory environment in Turkey, the effects of the EU Process  in everyday life.  

Moderator: Prof. Dr. Esra Çayhan, Head of International Relations Department, Akdeniz University 

  • Dr. Kemal Ramoğlu, Ministry of Labour, Ankara
  • Abdullah Karaoğlu, Foreign Citizens Council, President, Alanya
  • Dr. Harry Tzimitras, İstanbul Bilgi University, International Relations Department
  • Dr. Bianca Kaiser, Jean Monnet Chair, Istanbul Kültür University

20.00 Dinner at local restaurant for guest speakers 

15 February 2008  

09.45-12.00 (The Marmara Hotel-Antalya) 

Panel III : “Europeans in Turkey and Turks in Europe: Public Opinions and Images” 

Moderator: Assoc. Prof. Dr. Ayhan Kaya, Director, European Institute, Bilgi University,  

  • Şirvan Ekici, Member of the Vienna Parliament City Council, the Austrian People's Party
  • Dr. Nicolas Monceau, Institute d’Ecole Politiques de Grenoble
  • Dr. Antonia Ruiz Jimenez, Pablo de Olavide University, Seville
  • Bekir Ağırdır, Director General, KONDA Public Opinion Analysis, Istanbul  
  • Prof. Dr. Jean Marcou, Senior Researcher İFEA, Universite de Grenoble,
  • Ahmet Sever, Spokesman and Adviser to the President of the Turkish Republic,
  • Dr. Bahadır Kaleağası, Turkish Industrialists' & Businessmen’s Association (TÜSİAD)- Permanent Representative to the EU
  • Dr. Rainer Hülsse, Ludwig Maximilians University Münich, Chair of International Relations at G.School Institute of Political Science
  • Oğuz Demiralp, EU Secretary General, EU Secretariat General (ABGS)- Ankara,
  • Volkan Vural, Ret. Ambassador, Adviser Doğan Group
  • Gülseren Onanç, Turkish Women Entrepreneurs Association (KAGİDER)-President, Istanbul
  • Prof. Dr. Faruk Durbin, Chairman, Initiative of European Turks in Berlin (B.A.T.I.)

12.30-13.30 Lunch (The Marmara Hotel-Antalya) 

13.45-14.15 (Shuttle from The Marmara Hotel to Antalya Akdeniz University) 

14.15 -15.00: Coffee Break  

15.00-17.30 (Antalya Akdeniz University) 

Panel V: “Intercultural Dialogue between Citizens in Europe” 

This final session will aim at evaluating the outcome of the former debates. The recommendations about the contribution of the Euro Turks and the EU citizens in Turkey to the EU accession  process, specially civil society initiatives, will be debated.  The recommendations will be jointly  published by Bilgi University, Akdeniz University and EU Communication Group Initiative (ABİG) . 

Moderator: Prof. Dr. Fulya Sarvan, Dean, Faculty of Economics and Administrative Sciences, Akdeniz University, Antalya  

  • Bekir, Ağırdır, Director General, KONDA Public Opinion Analysis
  • Julia Alaeddinoğlu, Foreign Citizens Council, Spokes Person, Alanya
  • Tuğba Aydın, AKVAM, Akdeniz University, Antalya
  • Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya MP, Justice and Development Party
  • Prof. Dr. Esra Çayhan, Head of International Relations Department, Akdeniz University
  • Oğuz Demiralp, EU Secretary General, EU Secretariat General (ABGS), Ankara
  • Şirvan Ekici, Member of the Vienna Parliament City Council, the Austrian People's Party
  • Dr. Erol Esen, Director,  AKVAM, Antalya Akdeniz University, Antalya
  • Prof. Dr. Faruk Durbin, Chairman, Initiative of European Turks in Berlin (B.A.T.I.)
  • Dr. Rainer Hülsse, Ludwig Maximilians University Münich, Chair of International Relations at G.School Institute of Political Science
  • Dr. Antonia Ruiz Jimenez, Pablo de Olaride University, Seville
  • Dr. Bianca Kaiser, Jean Monnet Chair, Istanbul Kültür University, International Relations Department
  • Dr. Bahadır Kaleağası, Turkish Industrialists' & Businessmen’s Association (TÜSİAD), Permanent Representative to the EU  
  • Abdullah Karaoğlu, Foreign Citizens Council, Director, Alanya
  • Dr. Ingmar Karlsson, Swedish Consul General, Istanbul
  • Assoc. Prof. Dr. Ayhan Kaya, European Institute, Bilgi University, Director
  • Dr. Peter Kolb, German Consul General, Izmir
  • Reverand  Rainer Korten, Antalya
  • Prof. Dr. Jean Marcou, Senior Researcher IFEA, Universite de Grenoble
  • Dr. Nicolas Monceau, Institute d’Ecole Politigues de Grenoble
  • Gülseren Onanç, Turkish Women Entrepreneurs Association (KAGİDER) President, Istanbul
  • Dr. Kemal Ramoğlu, Ministry of Labour, Ankara
  • Günter Seufert, Berliner Zeitung, Istanbul Representative, Writer
  • Ahmet Sever, Spokesman and Adviser to the President of the Turkish Republic
  • Ad. Hasan Sipahioğlu, Mayor of Alanya
  • Prof. Dr. Burhan Şenatalar,  Bilgi University, Economy Department
  • Dr. Harry Tzimitras, Bilgi University, International Relations Department
  • Volkan Vural, Ret. Ambassador, Adviser Doğan Group

17.30 Final reception hosted Prof. Dr. Fulya Sarvan, Dean, Faculty of Economics and Administrative Sciences, Akdeniz University, Antalya  

18.30  End of the Programme

 

[*] This Conference is supported by Turkey’s EU Communication Group Initiative (ABİG) and also the program  is joint working of İstanbul Bilgi University, European Research Center of Akdeniz University and Department of İnternational Relations.

 

Gençler için AB Programları, Avrupa Günü Programı, Konferans, 9 Mayıs 2008, Antalya

Türkiye-AB İlişkileri Nereye Gidiyor – Müzakereler, Reformlar ve Demokrasi, Avrupa Günü Programı, Panel, 9 Mayıs 2008, Antalya (Program ve davet)

 

Eklenme tarihi :31.08.2023 15:40:17
Son güncelleme : 31.08.2023 16:05:06