9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri

Türkiye AB İlişkileri Nereye Gidiyor?

Müzakereler, Reformlar ve Demokrasi

Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen 9 Mayıs Avrupa Günü etkinliklerinin bu yılki konusu üyelik müzakereleri. Yurt içinden ve yurtdışından uzman ve diplomatların katıldığı konferansta, AB ile üyelik müzakereleri farklı açılardan değerlendirilecek. Müzakerelerin başlatılmasıyla ilgili Türkiye’de ve AB ülkelerindeki tartışmalar ve müzakere süreci ile ilgili düzenlemelerden, sivil diyaloğun önemi ve katılım sürecinin siyasi ve ekonomik boyutlarına varan bir dizi konu tartışılacak. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Canan Balkır ile birlikte konferansa Türkiye’den Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Burhan Şenatalar ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi ve CHP Ankara Eski Milletvekili Prof. Dr. Yakup Kepenek katılacaktır.

Konferansı düzenleyen Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Serik Meslek Yüksekokulu’nun yabancı konukları da var. İsveç’in Türkiye Büyükelçisi olarak Ankara’da bulunan ve ülkesinin AB ile müzakerelerine başkanlık yapan Christer Asp, Türkiye-AB müzakere sürecini dışarıdan bir bakışla değerlendirecek ve bu konudaki İsveç deneyimlerini anlatacak. Konferansın diğer yabancı konuğu ise Dr. Peter Balazs. Budapeşte’deki Avrupa Üniversitesi öğretim üyesi olan Dr. Balazs, aynı zamanda Macaristan’ın AB ile Müzakere Heyeti Başkanı olarak ülkesinin AB ile müzakere deneyimlerini anlatacak. 9 Mayıs Cuma günü Saat 14.30’da başlayacak konferans, tüm konuşmacıların katılacağı panel ile 18.00’de tamamlanacak. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın ardından vereceği Avrupa Günü Kokteyli ile program tamamlanacak. İlgi duyan herkese açık olan Konferans ve Panel Programı kampusteki İİB Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

Akdeniz Üniversitesi’nin Avrupa Günü etkinlikleri bununla bitmiyor. 9 Mayıs sabahı saat 10.00’dan itibaren İİB Fakültesi’nin Kuşlu Salonunda AB Eğitim ve Gençlik Programları tanıtılacak. Bu tanıtımların farkı, AB’nin çeşitli destekleme programlarına katılıp bizzat deneyim kazanan öğrenci ve gençler tarafından yapılması. Çeşitli öğrenci toplulukları tarafından gerçekleştirilen ve gençlerin yoğun ilgisini bulması beklenen programa, Kamu Yönetimi Topluluğu’nun müzik dinletisi ve Serik Meslek Yüksekokulu’nun Ebru çalışmaları eşlik edecek. Yüksekokul öğretim elemanı Mine Aydoğdu’nun sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilecek ebru çalışmalarının teması Avrupa Bütünleşmesi.

2008 Avrupa Günü etkinlikleri konusunda radyo programı