Türkiye’nin AB İle Vize Pazarlığı

Türkiye’nin AB ile Vize Pazarlığı

5 Mart 2014 Çarşamba günü, Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi(AKVAM) ile Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ‘nin ortaklaşa düzenlediği panel, Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu’nda, saat 15:00’da başlamıştır. Panelin konusu, ‘’TÜRKİYE’NİN AB İLE VİZE PAZARLIĞI-Geri Kabul Anlaşmasının Getirdikleri’’ şeklinde belirlenmiştir. Oturum başkanlığını AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol ESEN’in üstlendiği panele, Brüksel European Academic Studies Center’den Sayın Mustafa ULUSOY, İktisadi Kalkınma Vakfı Araştırma Müdürü Sayın Melih ÖZSÖZ ve Türk-Alman Dostluk Derneği Başkanı Sayın Kenan KOLAT konuşmacı olarak katılmışlardır. Panelde, Ankara Antlaşması sonrası Türkiye’nin AB Ülkeleri ile olan vize problemleri irdelenmiş, yaşanan süreç ve gelinen nokta tartışılmış, son zamanlarda gündemde olan Geri Kabul Anlaşması’nın artı ve eksileri konuşulmuştur. Yaklaşık 80 kişinin katılım gösterdiği panel, açılış konuşmaları ile başlayıp, konuşmacı sunumlarının ardından soru cevap ile son bulmuştur.

Basın Duyurusu

El İlanı