2023

Akvam Müdürlüğü'ne 24.07.2023 tarihinde Dr. Öğr. Üye. Mustafa ÇOBAN atanmıştır.

YENİLİKÇİ FİRMALAR İÇİN EUREKA VE EUROSTARS PROGRAMLARI WEBINAR’I (17/08/2023)

Çevrim İçi

BM Kalkınma Programı (UNDP), T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iş birliğiyle oluşturulan Yenilik Merkezi, OSB katılımcısı firmaların yetenek ve kapasitelerinin geliştirilmesi ile Yalova ve civar illerdeki teknoloji ve yenilik ekosistemi ile iş birliklerinin güçlendirilmesi için faaliyet göstermektedir. Bu çerçevede TÜBİTAK ve Doğu Marmara ABİGEM ile birlikte aşağıda belirtilen tarih ve saat aralığında EUREKA platformu ve EUROSTARS programının tanıtılacağı ortak bir webinar etkinliği Yalova Makine İhtisas OSB tarafından düzenlenecektir. Etkinliğe katılım bildirimlerinizi aşağıda linki yer alan çevrimiçi formu doldurmak suretiyle paylaşabilirsiniz.

 

 

Webinar’da ele alınacak konular    

●    EUREKA ve Network Projeleri ile EUREKA Kümeleri
●    EUROSTARS-3 Programı ve Çağrıları
●    TEYDEB 1509 ve 1709 Programları
●    Avrupa İşletmeler Ağı'nın (EEN) sunduğu imkanlar

 

EUREKA ve EUROSTARS programları hakkında    

●  Temmuz 2023 - Haziran 2024 Dönem Başkanlığını Türkiye'nin yürüttüğü EUREKA programı, Avrupa ülkelerindeki sanayi ve araştırma kuruluşlarının dünya pazarlarındaki rekabet gücünü artıracak ileri teknolojilerin, ürünlerin, süreçlerin ve hizmetlerin araştırılması ve geliştirilmesini, ülkeler arasında ortak projeler oluşturulmasını ve yürütülmesini teşvik etmek için kurulan önemli bir uluslararası iş birliği platformu olup 47 üye ülkenin yanı sıra üye olmayan ülkeler ile de iş birliği fırsatları sunmaktadır. 
●    EUROSTARS, EUREKA programı altında Ar-Ge faaliyetleri yürüten KOBİ'lerin liderliğinde kurulan konsorsiyumların projelerini destekleyen bir finansman programıdır. Avrupa Komisyonu, desteklenen projelere ait harcamaların %25'ini ulusal fonlayıcı kuruluşlara ramburse etmek suretiyle programı desteklemektedir.
●    EUREKA ve EUROSTARS programlarının Türkiye’de yürütülmesinden TÜBİTAK sorumludur.

 

Dikkat edilmesi gereken hususlar    

●    Sunumlar esnasında ve sonrasında katılımcıların soru sorma imkanı olacaktır. Soru sormak isteyen katılımcılar, “parmak kaldır/raise hand” özelliğini kullanarak söz isteyerek ve/veya “sohbet/chat” kısmından yazılı olarak sorularını iletebilirler. Konuşmacılar dışındaki webinar katılımcılarımızın toplantıya bağlandıklarında kamera ve mikrofonları kapalı olacak şekilde ayarlanmış olup söz isteyen katılımcılarımızın mikrofon ve kameralarını açmalarına izin verilecektir.
●    Webinar’a kimlerin katıldığının takip edilebilmesi için katılımcıların isim ve soyisimleri ile firma/kurum adlarının “katılımcılar/participants” bölümünde görüntüleniyor olması gerekmektedir. İsim, soyisim ve firma/kurum bilgileri açık olmayan katılımcılarımızın “yeniden adlandır/rename” özelliğini kullanarak bu bilgileri paylaşmaları beklenmektedir.
●    Etkinlik Zoom platformu üzerinde gerçekleştirilecek olup görüntü ve ses kaydı alınacaktır. Katılımcıların kamera ve mikrofonlarını açmaları halinde görüntü ve sesleri ile uygulama tarafından üretilen diğer veriler, uygulama sunucuları bulut ortamında bulunduğundan yurtdışına aktarılmış olacaktır. Eğer kişisel verilerinizin işlenmesine ve/veya verilerinizin yurtdışına aktarılmasına izin vermiyorsanız adı geçen etkinliğe katılmamayı tercih edebilirsiniz.

 

Bilgi talepleriniz ve sorularınız için    

Burak ÇAKIR
Yenilik Merkezi Proje Yöneticisi
+90 530 119 50 10
burakcakir@yalovaosb.org
 

 

2023-08-17T14:00:00 2023-08-17T16:00:00 Eureka Eurostars TEYDEB 1509

Unsubscribe from this newsletter

3 Ekim Alman Birliği Günü Etkinlikleri

’'Avantaj ve Dezavantaj Gelgitinde Sağlık Profesyonellerinin Yurtdışında Çalışma Süreci’’ Konulu Konferans

17.11.2023 Tarihinde Gerçekleştirdiğimiz Konferanstan Haberler

17.11.2023 Tarihinde Gerçekleştirdiğimiz Konferanstan Kareler

"Atatürk'ün Bilim Anlayışı ve Avrupa Birliği" Konulu Konferans

"Atatürk'ün Bilim Anlayışı ve Avrupa Birliği" Konulu Konferanstan kareler

Ufuk Avrupa Programı, Erasmus Plus Programı ve Jean Monnet Burs Programı Tanıtımı ve Proje Hazırlama Çalıştayı

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN Merkezimiz yeni Yönetim Kurulunu makamında kabul etti.

''Almanya'nın Yeni Göç Yasası ve Türkiye'ye Etkisi'' Konferansı

AKVAM 2023 Yılı Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

Eklenme tarihi :17.08.2023 15:31:03
Son güncelleme : 27.12.2023 10:18:37