2017

“AB Sürecinde Türkiye’de Uluslararası Göç ve Mülteci Krizi Fırsatlar ve Tehditler” Çalıştayı

Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği ortaklaşa bir etkinlik ile güncel bir konuyu ele alıyor. 9 Mayıs 2017 tarihinde Antalya’da gerçekleştirilecek “AB Sürecinde Göç ve Mülteci Hareketleri” konulu bir çalıştay ile Avrupa çalışmaları yapan araştırmacı, konuyla ilgili kamu kuruluşları temsilcileri, proje uygulayıcıları ve eğitimcileri bir araya getiriyor.

Çalıştayda Uluslararası göç, çok kültürlülük ve hizmetlerin kültürlerarası açılımı bugüne kadar Avrupa bütünleşme sürecini önemli ölçüde etkileyen konular ve ayrıca 2011 Nisan’ında başlayan Suriye iç savaşı, kitlesel göç hareketlerini beraberinde ortaya çıkan yoğun göç hareketleri ve yine Türkiye’nin güncel politikaları, yasal düzenlemeleri tartışılacaktır. Programın temel konularının tartışılacağı kapanış panelinde çalıştay sonuçları da değerlendirilecektir.

Basın Duyurusu

Program

Akvam-afiş-panel-724x1024.jpg

Akvam-afiş-konser-724x1024.jpg

Güncel Gelişmeler Işığında Türkiye – Avrupa Birliği İlişkileri

6 Aralık 2017 Çarşamba Günü Akdeniz Üniversitesi güncel bir konuyu ele alıyor. AKSAM ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü katkılarıyla Üniversite’nin AB Araştırma ve Uygulama Merkezi – AKVAM, bir konferans gerçekleştiriyor.

Güncel Gelişmeler Işığında Türkiye – Avrupa Birliği İlişkileri” isimli konferansa, Büyükelçi Sayın Hüseyin Avni AKSOY katılıyor.

Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa ÖZTÜRK ve Akdeniz Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenol KANTARCI’nın açılış konuşmaları ile başlayacak konferansta, Türkiye ve Avrupa’da gündemde kalmaya devam eden TR-AB ilişkileri değerlendirilecek.

Konferans, 6 Aralık Çarşamba günü saat 15.30’da Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilecektir.

Konferansa katılım herkese açık olup, ilgi duyan tüm Antalyalılar davetlidir.

6-aralık-2017-afiş.jpg

Küresel Aktör Avrupa Birliği: Hayal Mi Gerçek Mi?

13 Aralık 2017 Çarşamba Günü Akdeniz Üniversitesi Antalya Bilim Üniversitesi’ni ağırlıyor. AKSAM ve SEPAM katkılarıyla Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi – AKVAM, bir söyleşi gerçekleştiriyor. “Küresel Aktör Avrupa Birliği: Hayal Mi Gerçek Mi?” başlıklı söyleşi, Prof. Dr. Sayın Tarık OĞUZLU tarafından sunulacaktır.
Bu söyleşide, Türkiye ve Avrupa’da gündemde kalmaya devam eden Avrupa Birliği’nin küresel aktör olup olmadığı tartışılacak.
Söyleşi, 13 Aralık Çarşamba günü saat 15.30’da Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Yavuz TEKELİOĞLU konferans salonunda gerçekleştirilecektir.
Söyleşiye katılım herkese açık olup, ilgi duyan tüm Antalyalılar davetlidir.

13-aralık-2017-afiş_page-0001 (1).jpg

 

Eklenme tarihi :28.08.2023 14:34:51
Son güncelleme : 28.08.2023 14:43:14