2016

İngiltere’den Sonra Türkiye-AB İlişkileri

Akdeniz Üniversitesi AB’nin Geleceği Paneline Ev Sahipliği Yaptı

 

Akdeniz Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) 9 Aralık 2016 tarihinde güncel bir konu olan ve dünyada birçok tartışmanın olduğu Britanya’nın Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılması durumunu ele aldı. Yurtiçi ve yurtdışından uzmanların katıldığı panelin konusu “Brexit, Avrupa Bütünleşmesi ve Türkiye-AB İlişkileri: Fırsatlar ve Tehditler”. Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği’nin de katkılarıyla panel öncesi Antalya’da bir araya gelen Almanya, Fransa, İngiltere  ve  Türkiye’den uzmanlar Brexit, yani  İngiltere’nin AB’yi  terk etmesi  konusunu 8-9 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen bir çalıştayda tartıştılar. Çoğunluğunu akademisyenlerin oluşturduğu uzmanlar, konuyu büyük bir titizlikle ve dikkatle ele alarak tartıştılar. Çalıştay, Brexit’e neden olan faktörler, Avrupa Bütünleşmesinin geleceği ve Türkiye  –  AB ilişkileri açısından beklentiler olmak üzere üç ana başlığı değerlendirdi. Sonuçlar 9 Aralık saat 14:00’da Akdeniz Üniversitesi kampüsünde herkese açık olarak  gerçekleştirilen panelde tartışıldı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı panel büyük bir ilgiyle izlendi. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Ömer Faruk ÇOLAK’ın yaptığı panelin soru-cevap bölümünde de öğrenciler tartışmalara aktif katıldılar.

IMG_4502.jpg

IMG_1648.jpg

IMG_1651.jpg

IMG_1659.jpg

IMG_4530.jpg

IMG_4554.jpg

IMG_4580.jpg

Prof. Dr. İlhan TOMANBAY ile Söyleşi AKVAM ve Ekonomi Topluluğu Ortak Programı

“Sosyal Hizmetler Araştırma, Belgeleme ve Eğitim Vakfı”nı (SABEV) kuran, birçok uluslar arası projelere  imza atan ve akademik, araştırmacı, uygulayıcı ve girişimci nitelikleri ile farklı bir eğitimci profili çizen Prof. Dr. İlhan Tomanbay  1 Aralık 2016 tarihinde Akdeniz Üniversitesi öğrencileri ve genç akademisyenleri ile bir söyleşide buluştu.

Akdeniz Üniversitesi Ekonomi Topluluğu ve AKVAM’ın ortaklaşa düzenlediği programda araştırma, uygulama ve girişime meraklı gençlere rehber niteliğinde olan söyleyişi 200 kişinin katılımı ile gerçekleşti.

IMG_2834.jpg

IMG_2854.jpg

IMG_2859.jpg

IMG_2867.jpg

IMG_2874.jpg

IMG_2893.jpg

IMG_2914.jpg

İşgücü Göçünden Yüksek Öğrenim İşbirliğine

Türk vatandaşlarının AB ülkelerine serbest seyahat koşullarının başlayacağı bu günlerde, Akdeniz Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri çerçevesinde uluslar arası göçün eğitim öğretim açısından olası sonuçlarını değerlendiriyor. Geçen 55 yıldan sonra uluslararası göç konusunda nelerin farklı yapılabileceği ele alınacaktır. Ayrıca eğitim öğretimde işbirliği ve ortak programlar çerçevesinde olası potansiyeller ve yüksek öğrenimde işbirliği modelleri tartışılacaktır. Özellikle göçmen kökenlilerin, örneğin sağlık, sosyal ve eğitim alanlarındaki hizmetlere nasıl daha iyi ulaşabileceği, nelerin işbirliği içerisinde yapılabileceği, ne tür işbirlikleri yolu ile uluslararası göçün bir fırsata dönüştürülebileceği değerlendirilecektir. Üniversiteler için yükseköğrenim programlarının uluslararasılaşması anlamına gelen bu sürecin, ülke ekonomileri için nasıl bir katkıya dönüştürülmesi de tartışılıyor. Açılışını Antalya Valisi Muammer Türker ve Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal’ın yapacağı program çerçevesinde, Akdeniz Üniversitesi ve Almanya’dan Heidelberg Eğitim Bilimleri Üniversitesi Rektörleri arasında bir de işbirliği protokolü imza töreni gerçekleştirilecek. 13.30’da başlayacak programda, Almanya’dan uzman konuşmacılar yanı sıra, Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı (YTB), Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve Almanya Dış Akademik Değişim Servisi (DAAD) Ankara Temsilcileri de bulunacak.

Program-300x294.jpg

Denetimli Serbestlik Paneli

KAMPÜSTE DENETİMLİ SERBESTLİK TARTIŞMALARI

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Antalya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün ortaklaşa bir etkinlik ile güncel bir konuyu ele alıyor. 7 Nisan 2016 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilecek “Türk ve Avrupa Hukukunda Yeni Anlayışlar: Denetimli Serbestlik Düzenlemeleri ve Uygulamalar” isimli panel saat 14:00’te başlıyor.

Panelde toplumsal sapma, suç, ceza ve damgalanma kavramları tartışmaya sunulacak. Bununla beraber yeniden sosyalleşme, toplumsal bütünleşme ve rehabilitasyon süreçlerinde Denetimli Serbestlik uygulamasının işlevi sorgulanacak. Panelde, yürütücülüğünü Doç. Dr. Gönül Demez’in yaptığı “ Yeniden Sosyalleşme ve Toplumsal Bütünleşme Süreçleri: Denetimli Serbestlik Altındaki Bireyler Örneği” konulu TÜBİTAK projesinin sonuçları da değerlendirilecek. Denetimli serbestlik konusu, Türkiye’de yeni bir uygulama olmasına karşın, bazı AB ülkelerinde uzun yıllara dayanan deneyimler de toplantıda ele alınacak. Proje bulguları yanı sıra yeni çalışmalar planlamak amacıyla panel, bu alanda teorik ve pratik gelişmeler üzerine çalışmalar yapan akademisyen/araştırmacıları ve uygulamadan gelen uzmanları bir araya getiriyor.

Panel, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya’nın oturum başkanlığında yapılacak. Oturum, Doç. Dr. Gönül Demez’in, “Denetimli Serbestlik Uygulaması ve Araştırma Olanakları, Saha Deneyimleri” başlığı ile bu alanda Türkiye’deki Araştırma deneyimini anlatacağı bir sunumla açılacak. Ardından Hakim ve Lahey Adalet Müşaviri Dr. Hakan A. Yavuz, “Bardağa Hangi Tarafından Bakmalı? Rehabilitasyon ve Yeniden Sosyalleşme  Kavramları Bağlamında Türk Ceza İnfaz Sistemi Üzerine Düşünceler” başlıklı sunum ile devam edecek. Alandaki akademik çalışmaları tartışan ve ardından ceza ve rehabilitasyonu Türk Ceza İnfaz sistemi üzerinden ele alan bu sunumlardan sonra, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Orhan Güldiker, “Denetimli Serbestlikte İstanbul Örneği” başlığıyla alandaki uygulamaları karşılaştırmalı olarak ele alacak. Muğla Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Arif Akgül, “Uyuşturucu Tedavisi Ve Denetimli Serbestlik: Teknoloji Destekli Uygulamalar ve Müdahaleler Mümkün Mü?” sorusu üzerine sunumunu gerçekleştirecek. Akdeniz Üniversitesi öğretim elemanı Araş. Gör. Dr. Mahmut Kaplan’ın “Ceza Muhakemesi Hukukunda Denetimli Serbestlik ve Koşulları”  başlıklı sunumuyla katılacağı panel; Almanya-Wiesbaden Madde Bağımlılığı Danışma Merkezi Müdürü Çetin Upcin’in bizzat saha ve uygulama deneyimlerini anlattığı sunumla devam edecek. Upcin;  “Suç, Bağımlılık ve Rehabiltasyon” başlığı ile bu alandaki ilgili çalışmaları Almanya örneği üzerinden sunacak. Böylece panel konuyu ayrıntılı ve çok yönlü olarak ele alacak ve tartışacaktır.

Programa ilgi duyan tüm Antalyalılar davetlidir.

Afiş-8_page-0001.jpg

Davetiye.png

Gençler Sivil Toplumla El Ele

Gençlerde sivil toplum çalışmalarına ilişkin farkındalık oluşturmak, gençlerin sivil toplum kuruluşlarında görev almalarını sağlamak, çeşitli konularda eğitimler verilerek gençlerin donanımını arttırmak ve gençleri sivil toplum çalışmalarına etkin olarak entegre etmek amacıyla 29 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan programa ilişkin ayrıntılı bilgilere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Afiş-6_page-0001.jpg

El-İlanı-4_page-0001.jpg

Davetiye-1_page-0001.jpg

Cine-Konser Nosferatu

AKVAM, Almanya Federal Cumhuriyeti Antalya Konsolosluğu ve Akdeniz Üniversitesi Müzik Topluluğu işbirliğiyle gerçekleştirilen programda; Bestekar Markus HORN tarafından canlı piyano dinletisi eşliğinde “Bram Stoker’s Dracula” sessiz filmi gösterime sunulacaktır. Tüm Antalya davetlidir.

Afiş-7_page-0001.jpg

Davetiye-2_page-0001.jpg

Basın-Duyurusu.docx

Bir Lisans, İki Dil, Çift Diploma: Türk-Alman Okul Öncesi Eğitim Programı Müfredat Geliştirme Çalıştayı

“Bir Lisans, İki Dil, Çift Diploma: Türk-Alman Okul Öncesi Eğitim Programı” kapsamında müfredat geliştirme çalıştayı gerçekleştirildi. Yurt Dışından gelen uzmanlarca yapılması gereken müfredat tartışıldı.

Çalışma Programı

IMG_1107-150x150.jpg

IMG_1109-150x150.jpg

IMG_1112-150x150.jpg

IMG_1113-150x150.jpg

IMG_1118-150x150.jpg

IMG_1124-150x150.jpg

IMG_1132-150x150.jpg

Eklenme tarihi :28.08.2023 15:02:15
Son güncelleme : 28.08.2023 15:39:33