2002 Yılı Faaliyet Raporu

2002 – 2003 Öğretim Yılı Faaliyet Raporu

I. Kuruluş Çalışmaları

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM), 28 Mart 2003 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Merkez Yönetmeliği ile resmen kuruldu. 8 Nisan 2003 tarihinde Merkez Müdürü’nün ve 8 Mayıs 2003 tarihinde Yönetim Kurulu üyelerinin atanmasından sonra, 9 Mayıs “Avrupa Günü” etkinlikleri çerçevesinde açılışı gerçekleştirilen AKVAM, 2002-2003 öğretim döneminde çalışmalarına resmen başlamıştır.

Nisan ayı içerisinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi B Blok’ta Merkez adına tahsis edilen bir ofiste çalışmalarını yürüten AKVAM, Rapor döneminde kuruluş çalışmaları yanısıra, faaliyetlerini hazırlamaya koyulmuştur.

II. Diğer Faaliyetler

AB Programlarına Katılım Çalışmaları çerçevesinde Nisan 2003’te 15 Pilot Üniversite arasına giren Üniversitemizdeki hazırlık çalışmaları AKVAM tarafından yürütülmüştür. Pilot Üniversiteler’in Nisan ayında resmen açıklanmasından hemen sonra Ankara/Kızılcahamam’da Ulusal Ajans tarafından düzenlenen üç günlük bilgilendirme toplantısına katılım gerçekleştirilmiştir. AB Komisyonu tarafından yapılan eşleştirme sonucu Akdeniz Üniversitesi’ne partner olarak önerilen Ispanya’nın Zaragossa Üniversitesi’nin ilgili birim ve temsilcisiyle iletişim kurulup, pilot projelerin uygulanması koşulları görüşülmüştür. Yapılan ön araştırmalarda, öğrenciler arasında tespit edilen dil sorunlarından dolayı, partner üniversitenin değiştirilmesi ile ilgili çalışmalar başlatılmış, görüşmeler halen sürmektedir.

AB Programlarına katılım çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için, tüm akademik birimlerden birer AB Program Koordinatörü tespit etmeleri istenmiştir. Mayıs başında gelen geri bildirimler çerçevesinde bilgilendirme çalışmaları başlatılmıştır.

9 Mayıs “Avrupa Günü” etkinliklerini ilk kez hazırlayan AKVAM, 8 Mayıs günü yaklaşık 20 birim Koordinatörü’ne “Avrupa Kredi Transfer Sistemi” ve “Diploma Eki” konularında tam günlük eğitim semineri vermiştir. 9 Mayıs günü resmen açılışı gerçekleştirilen AKVAM, “Son Gelişmeler Işığında Türkiye AB-İlişkileri” konulu bir panel düzenlemiştir. Basının da yoğun ilgi gösterdiği panel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile birlikte gerçekleştirilmiş ve yaklaşık 300 kişi katılmıştır.

Eklenme tarihi :29.08.2023 15:17:47
Son güncelleme : 29.08.2023 15:17:47